Chicaneswandeling te Ittre(Bornival)

Wapen van Ittre(Bornival)

Plaats :  Ittre-Bornival                 Naam wandeling : Chicaneswandeling

Lengte wandeling : 8 km.

Duur wandeling : 2 uur 10 min. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen,bij regenweer modder.

Laatste maal verkend op/in : 2018

Vertrek:

Aan Castia van Bornival “La Castia” , Waals voor kasteel , heeft zijn wortels in de 12de eeuw .Na een brand in de 18de eeuw werd het verlaten en door de omwonenden gebruikt als steengroeve.Het huidige Castia toont nog het oorspronkelijke poortgebouw uit de 17de eeuw.

 

De monumentale toegangspoort is geflankeerd door twee elegante torens.We wandelen rechts van het poortgebouw dit is in de rue du Centre naar de St.Franciscus van Assisekerk en dit over een afstand van 348 meter , die oorspronkelijk dienst deed als kapel van het kasteel en later aan de inwoners van Bornival werd overgemaakt. Voorbij de kerk nemen we links het Veldwegje tot aan de eerste chicane dit na 127 meter.

 

Deze metalen constructies komen veel voor in de streek en laten de wandelaars toe door de weiden te trekken zonder dat de runderen kunnen ontsnappen. Langs de weg in aanbouw , de kapel Seutin en de oude gemeenteschool in de rue Hubert Lebon we volgen deze straat over een afstand van 409 meter en slaan dan rechtsaf de rue H. Tombeur in en wandelen we tot bij een reusachtige manège. 157 meter verder slaan we links een Veldweg in tot dat we na 374 meter op de rue E.Tricot uitkomen waar we deze rechts in slaan.

 

Na een paar honderd meter komen we aan de hoeve Le Tilleul dit rechts van ons . Hier ontvouwt zich een prachtig panorama over de weiden en de velden tot bij de torens van het Hellend Vlak van Ronquières.

Verder voorbij de hoeve Le Tilleul nemen we de wandelweg links dit na 290 meter om via enkele chicanes na 509 meter uit te komen aan een veldweg Chemin de Barbette die we rechts in slaan over een afstand van 668 meter. Boven aan het kruispunt en de schotelantennes en een kapel nemen we links de Chaussée de Soignies.

(Indien de Chaussée de Soignies te druk is kan men aan de Tweesprong links voor de chausée de Chemin de Feluy in slaan en de weg verder volgen.)

 

Die volgen we 502 meter om een veldweg links in te slaan , we komen zo na 415 meter op het einde van deze veldweg op Haute Masseville. Daar komen we op de Chemin de Feluy die we rechts ingaan en volgen die 912 meter tot aan een T-kruispunt en nemen daar links de rue de Ronquieres . Tot na de bocht dit na 511 meter komen we weer aan een T-kruispunt , waar we rechts rue F.Canart inslaan en na 315 meter komen we aan een veldweg die we links inslaan en blijven die volgen over een afstand van 1056 meter tot we aankomen op de rue Fidele Lebon in het verlengde.

 

De rue F.Lebon volgen we verder en komen zo langs een langwerpige hoeve dit aan onze rechterkant na 216 meter om zo verder na 350 meter terug naar het Castia van Bornival ons vertrekpunt aan te komen.

 

CHICANESWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden