Zuunvalleiwandeling te Sint Pieters Leeuw

Wapen van Sint Pieters Leeuw

Plaats :  Sint Pieters Leeuw                Naam wandeling : Zuunvalleiwandeling

Lengte wandeling : 9 km.

Duur wandeling : 2 uur 30 min. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen.

Laatste maal verkend op/in : 2018

Vertrek:

We gaan van Coloma richting Rink Sint-Pieterskerk , via de Platanendreef 194 meter en dan naar links de Kastanjedreef 112 meter tot op de Rink gaan we naar rechts, na 94 meter ter hoogte van de bibliotheek en steken daar de straat over .

 

Tussen twee huizen volgen we een Grindpad in rode steentjes en volgen dit naar beneden 255 meter , bij een Splitsing gaan we naar links we komen op de hoogte van de Zuunbeek en een visvijver. Aan het einde van dit grindpad na 251 meter slagen we de Fleurusstraat in naar rechts en nemen na 120 meter  het eerste Paadje rechts.

 

Met dit Paadje komen we na 97 meter aan het wachtbekken van Zuun , aan de linkerkant ligt het Volsembroek nu is dit een natuurreservaat , we gaan een brugje over en volgen verder het Voetpad om na 242 meter aan een T-splitsing met de Hoogstraat te komen die slagen we links in.

 

Na 104 meter nemen we rechts de Jaak Calloensstraat, die volgen we nu 465 meter.Bij een bocht naar links bij een ruïne gaan we rechtdoor de Elsweg in , we komen zo aan de Wiite Hoeve (waar seminaries worden gegeven).

 

Aan het einde van de Elsweg na 1021 meter slaan we rechts de Appelboomstraat in , na 182 meter komen we bij een rotonde en gaan we naar de overkant om zo schuin links de Puttenberg in te slaan dit is een veldweg die volgen we tot aan een alleenstaande Lindeboom die we bereiken na 360 meter. (Witse Boom)

 

Ter hoogte van de Lindeboom  nemen we een veldweg naar rechts en komen na 360 meter zo in de Vagevuurstraat  die we links in slaan tot aan de Brusselbaan.na 515 meter

 

 

De Brusselbaan steken we over en lopen zo de Bellestraat in , als deze een bocht naar rechts maakt na 305 meter  wandelen wij rechtdoor dit is het pad nummer 18 , aan de rechterkant hebben we een mooi uitzicht over de valleien Zuun en Zenne.

 

Op het einde van van dit pad na 732 meter slaan we links af en volgen verder Voetpad nr 18  en na 233 meter slaan we rechts de Petrus Huysegomstraat in . Na 152 meter ter hoogte van de Zuunbeek slaan we rechts af en nemen een rood grintpad  en komen zo langs het natuurreservaat “De Oude Zuun”.Aan het einde van dit pad en dit na 700 meter komen we in de Vogelstraat die we rechts inslaan aan het einde na 363 meter wandelen we rechtdoor de Callebautstraat in , rechts beneden loopt de Zuunbeek.

 

We komen na 410 meter uit in een nieuwe woonwijk op het einde daarvan gaan we via de Van der Dilftlaan tot aan Nederveld , daar gaan we naar links en nemen de eerste wandelweg naar rechts. Nu komen we achter de tuintjes van de woonwijk richting een mooie kleine vijver met lisdode en riet en dit na 534 meter .

 

We zijn nu in de Roselaerstraat en staan aan de andere kant van de ingang van het park Coloma , we volgen nu verder richting Kasteel Coloma en bereiken zo na 210 meter ons vertrekpunt.

ZUUNVALLEIWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden