Windmolenwandeling te O.L.V.Lombeek

Wapen van Roosdaal(OLV Lombeek)

Plaats :  O.L.V. Lombeek                Naam wandeling : Windmolenwandeling

Lengte wandeling : 8 km 100 meter .

Duur wandeling : 2 uur 02 min. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen,bij regenweer modder.

Laatste maal verkend op/in : 2018

Vertrek:

We vertrekken ter hoogte van de kerk ((of aan het Café de BIJ SCHAEKELS (NELLEKE))  en nemen de Koning Albertstraat en dit tot aan een kruispunt over een afstand van 391 meter en komen zo voorbij het Kasteeldomein van Rokkenborch dit aan onze linkerkant. Nu steken we het kruispunt over om rechtdoor in de Windmolenstraat uit te komen we blijven deze volgen tot aan het volgend kruispunt en dit over een afstand van 1054 meter.

 

Bijna aan het kruispunt gekomen hebben we aan onze rechterkant de windmolen ‘ tragische molen’ waar in de jaren zestig de televsiereeks van Kapitein Zeppos werd opgenomen en waardoor de molen meer bekendheid heeft gekregen bij het publiek.Aan het kruispunt gekomen slaan we links de Vossenbunderstraat in men heeft van hier een goed vergezicht over de streek.

 

We blijven de Vossenbunderstraat volgen over een afstand van 1340 meter tot aan de Wijngaardbosstraat , daar komen we aan een schuine T-splitsing en hier slaan we links af en volgen deze straat tot aan het Hof te Wijngaard dat we bereiken na 508 meter.

 

Na 209 meter komen we aan een kruispunt met de Oude Geraadsbergsebaan , aan dit kruispunt nemen we nu schuin-links een veldweg (tussen twee wegen in),we volgen deze veldweg over een afstand van 613 meter tot aan de Holleweg.Nu slaan we de Holleweg links in en volgen die tot dat we links een kapelletje gewaar worden dit na 306 meter.We volgen de Holleweg verder over een afstand van 690 meter om uit te komen aan een kruispunt met de Oplombeekstraat.

 

 

We steken de Oplombeekstraat over en nemen rechtvoor ons een veldweg die ons brengt tot aan de Lombeeksesteenweg dit na 896 meter , hier gaan we 50 meter links om dan rechts de Oude Geraardsbergsebaan in te slaan en volgen deze in de richting van het Lennikse gehucht ’t Nelleken.Maar we volgen de weg over een afstand van 462 meter tot we links van ons de Pelmolenstraat tegen komen op de hoek zien we een kapel.

 

De Pelmolenstraat slaan we in en volgen deze tot dat we na 550 meter aan een wegendriesprong komen, daar nemen we aan onze rechterkant de Lombeekkeitse , zo komen we na 376 meter uit in de Koning Albertstraat , die slaan we rechts in tot dat we na 373 meter weer aan ons vertrekpunt zijn aangekomen.

 

WINDMOLENWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden