Windherenwandeling te Lennik

Wapen van Lennik

Plaats :  St. Kwintens-Lennik                 Naam wandeling : Windherenwandeling

Lengte wandeling : 10 km.

Duur wandeling : 2 uur 25 min. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen,bij regenweer kans op modder.

KNOOPPUNTEN

Laatste maal verkend op/in : 2018

Vertrek:

Knooppunt 1 Met achter ons de Sint-Kwintenskerk , verlaten wij de Markt van Lennik via een steegje tussen de huizen met de nummers 8 en 9 . Wij volgen dit Voetpad Knooppunt 141 tot aan de Halleweg en dit 388 meter, waar wij ter hoogte van een electriciteitscabine een tweede Voetpad rechts volgen en dit 80 meter tot de Frans Van der Steenstraat die wij even links inslaan om vervolgens direct rechts terug een Voetpad te volgen.

Dit Voetpad brengt ons na 241 meter in de Veldstraat die we even links volgen  , na enkele meters komen we aan een Driesprong  steken de Zwartenbroekstraat over en slaan rechts de Kersestraat in. De Kersestraat volgen we nu 395 meter tot in een bocht , met aan onze rechterkant een gebouw , wij volgen nu links Knooppunt 142 om na 565 meter in de Knooppunt 147  Frans Luyckxstraat aan te komen ,die wij rechts volgen tot aan een Tweesprong links Knooppunt 208 en dit na 361 meter dit is de  Hallebaan die we in slaan. Deze Hallebaan brengt ons naar het valleitje van de Vosbeek, na 422 meter komen we aan de Twee-sprong links Knooppunt 209, dit is de Kwakenbeekstraat.

De Kwakenbeekstraat slaan we links in  en volgen deze nu 622 meter , waar we links deze weg verder blijven volgen om na 567 meter aan een T-splitsing te komen met de Langestraat Knooppunt 148,met op de hoek ‘Horses Park’. We slaan de Langestraat rechts in en volgen deze 451 meter tot aan de eerste Twee-sprong  links Knooppunt 13 dit is de Bree-eikweg.Voor ons zien wij de grote witte hoeve Bree-Eik.

Wij volgen de Bree-Eikweg verder Knooppunt 130 links en komen zo na 1060 meter terug aan de Frans Luyckxstraat die wij oversteken en schuin links een Veldweg in slaan , die Veldweg volgen we nu over een afstand van 394 meter en komen aan een T-splitsing met een Veldweg en slaan daar rechts in en vervolgen wij onze weg door akkers en weilanden. Aan het Kruispunt van deze Veldweg en dit na 530 meter slaan wij rechts Knooppunt 139 een Verharde weg in  om na 355 meter  links Knooppunt 134 de Rooststraat in te slaan.

De Rooststraat volgen we nu  over een lengte van 1110 meter tot aan een Kruising Knooppunt 118, we komen zo aan het Hof van Vijversele , deze hoeve is nu een manege ‘Centry Country Club’ en dateert van de 19de eeuw.

 

Voorbij het Hof slaan wij links de Grote Vijverseweg in, na 316 meter komen we aan de Gustaaf van der Steenstraat , steken deze over en blijven de Grote Vijverseweg volgen  tot wij na 475 meter uit de vallei van de Molenbeek komen om dan aan de eerste Knooppunt 102 Twee-sprong links de Slagvijver in te slaan , deze volgen (Knooppunt 119) we nu 800 meter tot aan de T-splitsing met de Gustaaf van der Steenstraat .

 

En slaan na 155 meter , vervolgens links de Alfred Algoetstraat in. Wij komen langs het Kasteel van Lennik en de Schepenbank, terug op het Marktplein en dit na 290 meter ons vertrekpunt Knooppunt 1.

 

WINDHERENWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden