HET UNIVERSUM ONTSTAAN of BESTAAN?
OERKNAL of GEEN OERKNAL
Het ONTSTAAN of BESTAAN ?
De OERKNAL(BIG BANG) is de bekendste en meest aanvaarde verklaring voor het ontstaan en de evolutie van het heelal.Maar steeds meer onderzoekers betwijfelen deze theorie.
Men zou er van moeten uitgaan dat alles gewoon bestond , geen oerknal uit het niets.Maar alles was er maar evolueerde , het universum zal steeds veranderen , leven op de planeten zal komen en gaan , sterrenstelsels zullen onstaan en verdwijnen.
De oerknal bestaat niet , het universum is helemaal niet ontstaan .
De eenvoudigste theorie in de kwantumfysica is degene die we het moeilijkste kunnen begrijpen dwz.:het universum(heelal)zou er altijd al zijn geweest,nl. het EEUWIG UNIVERSUM.
Alles om ons heen en wij zelf zijn gewoon materie of bestaan uit materie.Zoals een zwart gat uit (anti)materie bestaat.Onlangs heeft men zogenaamd een foto kunnen maken van een Zwart Gat , volgens de afstand en lichtjaren is dit in het tijdsbesef op aarde niet mogelijk.
In het universum zal de tijd zoals wij die kennen overal verschillend zijn , bij ons is een uur een uur , ergens anders in het universum kan dit een dag een week of een jaar zijn.Tijd heeft dan een andere betekenis.
Er wordt gesproken dat het universum drie dimensies heeft , er kunnen wel meer dan drie dimensies ook zijn .Het uitdijen van het universum heeft implicaties voor het uiteindelijk lot van het universum.Belangrijk is de dichtheid van het universum of de hoeveelheid materie.
In het universum is er geen centrum als men er van uitgaat dat alles gewoon bestond.
Er bestaat geen leeftijd van het universum (13,7 miljard jaar) daar er geen begin was en er ook geen einde zal zijn .Anders na een explosie uit het niets zou er ook een implosie kunnen ontstaan en alles verdwijnen in het niets.
Hoe kan het universum uitzetten als het al bestond , want het universum is onbegrensd zonder einde.
Dus geen OERKNAL
De kwantumfysica is het deelgebied van de natuurkunde dat zich bezighoudt met verschijnselen die met de kwantummechanica kunnen worden beschreven. Het wordt doorgaans niet als zelfstandig vakgebied beoefend door onderzoekers, maar men vindt het wel vaak als (deel)vak in een universitaire opleiding. Kwantumfysische verschijnselen vindt men onder meer in de vastestoffysica, atoomfysica en (moleculaire) biofysica (bijvoorbeeld fotosynthese), maar ook in de kwantumchemie.
Kwantumfysische verschijnselen zijn bijvoorbeeld: