REEBOKWANDELING

Wapen van Halle Vlaams-Brabant

Wapen van HALLE

Plaats : HALLE-HALLERBOS

Naam wandeling : REEBOKWANDELING(gele paaltjes te volgen)

Lengte wandeling : 8 km 100 meter

Duur wandeling : 2 h 1 min  Gemiddelde snelheid: 4 km/h          

Aard van de wegen : De wandeling loopt over beton(asfalt)wegjes en bospaden                                                                               Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen

Laatste maal verkend op/in : 2009

Vertrek:

Van op de Acht Dreven en wandelen 310 meter naar ons vertrekpunt van de wandeling op de Vlasmarktdreef tot aan het Jachtpaviljoen links voor ons. We slaan links in , richting noord-westwaarts , dit is de Rode Amerikaanse Eikendreef.Na 227 meter komen we aan een Kruising met de Platanendreef , we steken deze over om na 126 meter een Twee-sprong rechts in te slaan, dit is een bospad (opgepast in het afdalen voor de uitstekende boomwortels) , onderweg komen we een Grenspaal tegen ‘één van de 19 die er nog over blijven.

We volgen nu dit bospad over een afstand van 859 meter tot aan een T-splitsing , met rechts van ons een vijver de Kapittelvijver  . Nu slaan we rechts af en volgen nu dit pad 264 meter tot aan een kruising, daar zien we rechts van ons aan een boom een kapelletje hangen ter ere van Sint-Waltrudis.We gaan nu rechtdoor in een mooie dal Het Tranendal

 

We volgen nu het pad door het Tranendal om na 642 meter voor een dikke EIK een bospad naar links te nemen,na  216 meter, met een stijgend deel van deze bosweg, komen we aan een asfaltweg die we oversteken en vervolgen verder onze weg en dit in rechte lijn.Na het einde van deze weg en dit na 528 meter , waar we enkele grenspalen zijn tegen gekomen , komen we even buiten het bos op de wijk genoemd DRIES .

 

Reebokwandeling

We gaan nu rechtdoor het bos weer in , dit pad volgen we nu en deze zal ons brengen naar de vallei van de Hallebeek na 465 meter komen we aan een T-splitsing , waar we links af slaan om na 120 meter rechts af te slaan en zo de Hallebeek over , hier blijven we nu links volgen en dit in stijgende lijn 287 meter tot boven , waar we rechts af slaan. Na 243 meter komen we uit op een asfaltbaan ,we steken hier de Veertig Bundersdreef over aan een schuilhut (op deze open ruimte speelde men vroeger volleybal) .

We volgen nu altijd rechtdoor en links van ons hebben we de Zoniënbosbeek die de grens vormt tussen Halle en Eigenbrakel , over een afstand van 1092 meter komen we aan een Twee-sprong rechts die we in slaan met een korte klim. Dit pad volgen

we 280 meter tot aan de Dreef naar Eigenbrakel , die steken we schuin links over om verder een zandweg te volgen , na 292 meter komen we aan een T-splitsing ,waar we rechts in slaan.Na 90 meter komen we in een bocht op de asfaltweg uit de Veertigbundersdreef , die slaan we nu links in.

We volgen deze nu 110 meter tot aan de eerste Twee-sprong rechts die we in slaan om na 260 meter aan een Twee-sprong links in te slaan , nu volgen we 246 meter tot aan een T-splitsing met de Rode Amerikaanse Eikendreef , die slaan we rechts in om na een afstand van 550 meter aan de Zesdreven uit te komen . Nu nemen we het bospad schuin rechts om na 366 meter aan het Jachtpaviljoen uit te komen , ons vertrekpunt.

Als men rechts de Vlasmarktdreef in slaat komen we terug uit op de Achtdreven.

 

 Totale afstand: 8.1 km  Totale tijd: 2 h 1 min  Gemiddelde snelheid: 4 km/h    

           

 Min. hoogte: 79 m  Max. hoogte: 127 m  Totaal stijgen: 165 m  Totaal dalen: 165 m   

Reebokwandeling
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPS en GOOGLE EARTH file Downloaden