MAROLLENWANDELING te BRUSSEL

Wapen van Brussel

Plaats : BRUSSEL

Naam wandeling : MAROLLENWANDELING

Lengte wandeling : 4 km 100 meter

Duurwandeling: 1 h 10 min                                                                                               Gemiddelde snelheid: 4 km/h          

Aard van de wegen : De wandeling loopt over straten                                                                                              Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen.

Bereikbaarheid: Metrolijn 2 en 6 halte Hallepoort

 

Vertrek:

Deze wandeling door Brussel meest bekende volksbuurt. In de schaduw van het Justitiepaleis ligt de meest volkse buurt van Brussel. Je vindt er de imposante Hallepoort, het levendige Vossenplein, waar alle dagen van ’s ochtends vroeg tot 2 uur ’s middags antiek en rommel wordt verkocht. Je kan er je slag slaan als je op tijd komt, en het spel van afdingen spelen is er schering en inslag. Op je wandeling kom je twee grote sociale woningblokken tegen, die in fel contrast met elkaar staan. Je kan jezelf verliezen in de Hoogstraat, de langste winkelstraat van Brussel, of je kan op het Breughelplein de lift nemen naar de Minimenstraat om de ware grootte van het Justitiepaleis van dichtbij te kunnen zien.

 

MAROLLENWANDELING
MAROLLENWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden