Kapittelwandeling te Halle

Plaats :  Halle-Hallerbos                 Naam wandeling : Kapittelwandeling

Lengte wandeling : 4 km 459 meter .

Duur wandeling : 1 uur. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over boswegen 

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen,bij regenweer modder,licht glooiend

Laatste maal verkend op/in : 2018

VERTREK: Aan de parking van de Vlasmarktdreef na de brug die over de E19 gaat. In de beschrijving vertrekken we in de richting van het kruispunt genaamd de Achtdreef en dit na 285 meter.Op dit kruispunt nemen we de tweede Dreef links de Lorken Dreef.De Lorken Dreef volgen we 111 meter om rechts een bosweg in te slaan.We volgen deze bosweg 288 meter en steken dan de Roode Amerikaanse Eiken Dreef over. .

In de omgeving van deze weg langs de boorden reuzelevensbomen werd er op een open plek met Douglassparren herbebost met Westerse Hemlocksparren. Nu volgen we deze Bosweg verder tot aan een T-splitsing en dit over een afstand van 867 meter. Onderweg komen we een grote meersteen tegen die herinnert aan de onenigheden uit de 18de eeuw tussen de twee bezitters van het bos,het Kapittel van Sint Waftrudis (SW) en de hertogen van Arenberg (AR). Vierentwintig dergelijke grenspalen werden geplaatst om een duidelijke grens te trekken tussen de twee eigenaars.

Nu bereiken we aan de T-splitsing de Kapittelvijver dit aan onze rechterkant, waar vrij zeldzame amfibiesoorten zich bevinden.In dezelfde omgeving zijn er ook bijzondere plantensoorten te vinden,Naast de Kapittelvijver is er ook een bron.We slaan links af naar het kruispunt met de Hallerbosstraat en dit over een afstand van 493 meter.Op het kruispunt rechts is het restaurant het Kriekske.We gaan rechtdoor de Hallerbosstraat in, deze gaat in dalende lijn en volgen deze over een afstand van 196 meter tot aan een Twee-sprong links en slaan links een Bosweg in ‘Nieuwe Kiezelweg’.

 

Aan onze rechterkant volgen we op enige afstand de Steenputbeek .In deze vochtige vallei heeft zich een lookdelle gevormd, door de massale aanwezigheid van daslook , waarvan de bladeren en de witte bloemen in mei een doordringende lookgeur verspreiden.Na een afstand van 873 meter te hebben afgelegd komen we aan het kruispunt met het vroegere waterhuisje rechts. Nu slaan we links af de Roode Amerikaanse Eikendreef in ,die in stijgende lijn gaat maar heraangelegd is met een goede begaanbare ondergrond.We volgen nu de Roode Amerikaanse Eikendreef 581 meter tot aan het kruispunt met de Lorkendreef en slaan rechts in over een afstand van 278 meter .Daar gekomen aan een T-splitsing slaan we links in en volgen 231 meter tot het kruispunt Acht dreef en slaan daar rechts de Vlasmarkt dreef in en dit 285 meter tot aan ons vertrekpunt.

 

KAPITTELWANDELING ROUTEOVERZICHT
google-2679725_1280 smal
GPX en Google Earth file Downloaden