Herisemwandeling te Alsemberg

Wapen van Alsemberg

Plaats :  ALSEMBERG-DWORP                 Naam wandeling : Herisemwandeling

Lengte wandeling : 7 km 500 meter .

Duur wandeling : 1 uur 52 min. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen,bij regenweer modder.

Laatste maal verkend op/in : 2018

Vertrek:

Vertrek: Cultureel centrum De Meent – Gemeenveldstraat of Gravenhof of de HERISEMMOLEN aan u de keus:

 

Vanuit het Gravenhof nemen we over een afstand van 60 meter de Lotsestraat links om dan direct rechts de Beling in te slaan en deze over een afstand van 305 meter te volgen en vervolgens links de Molenbeekstraat in te slaan en volgen deze over een afstand van 245 meter tot aan de Dikke Meerweg.


De Dikke Meerweg die wij links inslaan en volgen deze over een afstand van 531 meter zo komen we aan het kruispunt met de Duivelsborreweg.We volgen links verder de Dikke Meerweg over een afstand van 114 meter , dan volgen we de Patrijzenweg over een afstand van 110 meter en komen aan een herdenkingskruis op de hoek van de Bosweg en vervolgen onze weg rechtdoor na rechts via de Begijnenbosweg , we volgen deze over een afstand van 738 meter tot waar van rechts de Dikke Meerweg komt.

Daar nemen we rechts de Dikke Meerweg over een afstand van 500 meter tot het kruispunt met de J.Deneyerstraat,waar we links de Herisemweg volgen.Deze veldweg brengt ons over een afstand van 873 meter op de J.B Woutersstraat die wij even links nemen over een afstand 85 meter om vervolgens aan de overkant rechts de Diepestraat in te slaan.

Deze holle weg leidt ons over een afstand van 774 meter naar het Cultureel Centrum “De Meent” ,wij laten het Cultureel Centrum links van ons om zo uit te komen op de Brusselsesteenweg en stappen een 130 meter langs de Brusselsesteenweg.

Wij nemen rechts de Witteweg over een afstand van 292 meter die ons aan de O.L.Vrouwkerk brengt en gaan langs de trappen aan de zuidkant, om in de Pater Bolsstraat te komen die we volgen over een afstand van 150 meter. tot aan de Brusselsesteenweg en steken deze over en volgen rechtdoor de wandelweg het Broek over een afstand van 1352 meter.

 

Zo wandelen wij langs de Molenbeek en steken die over ter hoogte van “Cartonnerie d’Alsemberg” en volgen dan rechts een voetpad dat ons naar de Alsembergsesteenweg(Steenweg naar Halle) brengt. Die slaan wij rechts in over een afstand van 149 meter en vervolgens gaan wij rechts de Elsemheidelaan in en dit over een afstand van 284 meter .Voorbij de Molenbeek slaan wij links de Papenrotweg in , die veldweg volgen we over een afstand 225 meter en komen zo in de Fabriekstraat die we links in slaan voorbij de Herisemmolen over een afstand van 242 meter tot aan de voetweg rechts.

 

Na de Molenbeek slaan wij rechts een voetweg in die we volgen tot aan een T-splitsing waar we rechs inslaan aan de Steenput we volgen rechts over een afstand van 190 meter en slaan links de Duvelsborreweg in en volgen deze over een afstand van 510 meter.
tot aan de Dikke Meerweg en wandelen wij links over een afstand van 1138 meter om zo terug in het Gravenhof aan te komen.

 

HERISEMWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden