Claeswandeling te Lembeek

Wapen van Lembeek

Plaats :  Lembeek-Halle                 Naam wandeling : Claeswandeling

Lengte wandeling : 8 km 800 meter .

Duur wandeling : 1 uur 11 min. Gemiddelde snelheid: 4 km/h

Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen,bij regenweer modder en drassig.

Laatste maal verkend op/in : 2018

Vertrek:

We vertrekken aan de Sint Veroonskerk , vanaf de achterkant van de kerk en aan onze linkerkant hebben we het café De Kring. We slaan nu de Kazernestraat in en volgen deze 277 meter en gaan verder langs een zijarm van de Zenne naar de voetgangersbrug die over de Zenne en het Kanaal Brussel – Charleroi gaat , tot aan de brug wandelen we nog 127 meter en de brug volgen we 126 meter.

 

Na de brug draaien we rechts af om beneden aan het jaagpad direkt links het struikgewas in te duiken en volgen een pad dat ons door de Torenweide langs de MALAKOF TOREN brengt. In de toren kunnen we een trap op en hebben een mooi uitzicht over Lembeek en Halle en omgeving.De toren werd gebouwd in 1854 op vraag van Paul Claes,voormalig burgemeester van Lembeek.De naam verwijst naar de reconstructie van de slag in Sebastopol(Rusland).Napoleon III vocht er tegen de Russen aan de vestiging MALAKOF. De burgermeester Claes heeft deze inname in Lembeek overgedaan met de inwoners tijdens een groot spektakel.

 

We vervolgen onze weg tot dat we na 755 meter op de Dr.Spitaelslaan uit komen , waar we links deze inslaan, en volgen deze over een afstand van 185 meter om de eerste straat rechts in te slaan de Botermelkstraat. Deze straat volgen we over een afstand van 508 meter .

 

De eerste weg rechts slaan we in en volgen deze 131 meter om direkt links de Lembeekbosweg te nemen in het bos is er ook een een Kasteel.We volgen nu deze weg door het bos over een afstand van 1831 meter om uit te komen op de Sint Veroonstraat . Deze straat slaan we links in en volgen deze 978 meter , ondertussen bewonderen wij onderweg het landschap sterk heuvelachtig de benaming van dit gebied is “Les Trois Monts” , het “Dievengat”en de Vallei van de Molenbeek.

 

Nu slaan we de eerste weg links in om na 158 meter aan een T-splitsing te komen , waar we rechts gedeeltelijk langs het bos in slaan en volgen deze weg over een afstand van 988 meter.Nu komen we uit op de Kasteelbrakelsesteenweg die we oversteken en een voetweg nemen over een afstand van 434 meter.

 

Nu nemen we rechts de Trompstraat en volgen deze tot in een bocht over een afstand van 134 meter . Nu volgen we rechtdoor tussen de huizen in een voetweg die na 301 meter uitkomt op de Dr.Spitaelslaan. We slaan de Dr.Spitaelslaan links in tot aan een klein rond punt en dit over een afstand van 645 meter.

 

We nemen rechts de Malheideweg om na 226 meter links naar het kanaal af te slaan om na 266 meter uit te komen bij de brug over het kanaal , die we in het begin van de wandeling zijn overgegaan. Nu volgen we de weg terug naar de kerk om na 593 meter aan ons vertrekpunt uit te komen.

CLAESWANDELING ROUTEOVERZICHT
GPX en GOOGLE EARTH file Downloaden
GPX en Google Earth file Downloaden